Leif Sandberg (C), oppositionsråd i Tomelilla 2010-2014. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Leif Sandberg (C), kommunalråd i Tomelilla. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio

Tomelilla protesterar mot tågförslag

Leif Sandberg: Det blir 30% längre restid
0:22 min

Direktågen mellan Simrishamn och Malmö föreslås läggas ner men kommunalrådet i Tomelilla kallar det ett synnerligen dåligt förslag.

För att minska tågförseningarna mellan Malmö och Simrishamn föreslår Skånetrafiken att direkttågen ställs in så att resenärerna får byta tåg i Ystad, det skriver Ystads allehanda. Tanken är de som reser från Ystad då inte kommer att drabbas av förseningar längre ut på sträckan. Skånetrafiken menar att tågspårens dåliga skick är en stor orsak till förseningarna men Tomelillas kommunalråd Leif Sandberg (C) håller inte med.

– Det här är ett synnerligen dumt och illa genomtänkt förslag och det drabbar tillväxten och utvecklingen på Österlen. De kommuninvånare vi har som pendlar kommer att få 25-35 procent högre resande rider på grund av fel som ligger i andre delar av banan. Det är jättestort bekymmer men det bekymret får faktiskt Skånetrafiken och trafikverket lösa, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".