John Taylor, SVT
Svt-profilen John Taylor hälsar på eleverna på Axonaskolan i Tollarp. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Trädgårdsmåndag på Axonaskolan

1:36 min

Idag är det inte bara snö och rusk. För den med gröna fingrar är det också ett bra tillfälle att dra igång det där gröna som ska vara fint i vår och sommar.

På Axonaskolan i Tollarp förbereder man inför våren och sommaren i dag. Pallkragar sätts upp och man gör värmebänkar, för att påskynda odlingen. Sommarlovet gör att ingen kan sköta odlingen under just sommaren och man vill hinna njuta av morötter, potatis och annat gott menar läraren Andreas Andersson, NO-lärare på skolan.

Potatisen vi odlade förra året var jättegod.

Eleven Ebba håller på att stätta upp en pallkrage med kompisen Tove och de använder sig av pythagoras sats, för få rätt vinkel. Detta är något skolan även gjorde förra året och Tove berättar att förra årets skörd smakade väldigt gott.

Skolan har även tagit hjälp av SVT-profilen John Taylor, som arbetar med programmet Trädgårdstider.

Alla borde ha tillgång till en egen trädgård att odla på.

Han blir jätteglad när han kommer till skolan och möts av ett stort gäng engagerade elever. Han tycker att alla borde ha tillgång till en trädgård att odla på. I april startar en ny säsong av Johns trädgårdsprogram på SVT.

Nytt för i år är att alla elever får i uppgift att odla något litet även hemma. Något som eleven Hilding ser fram emot, han tänker odla morötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista