Minnesbord vid Göingeskolan i Broby.
Minnesbord vid Göingeskolan i Broby. Foto: Dajana Kovacevic/Sveriges Radio

Misstänkte pojken skyldig till femtonårings död

1:50 min

Det var den misstänkte pojken som knivdödade en femtonåring på Göingeskolan i Broby i januari. Det visar polisutredningen som nu är färdig men åklagaren är fortsatt förtegen om vad utredningen kommit fram till.

Eftersom pojken var under femton år när han knivskar en annan elev på skolan till döds kommer det inte att bli något åtal mot honom. Polisens förundersökning kommer heller inte att bli offentlig.

Kammaråklagare Pernilla Tallinger säger att det står klart att den misstänkte 14-åringen har dödat den 15-åringe pojken samt att han har varit ensam om att begå handlingen.

- Genom uppgifter från den misstänkte, vittnen och teknisk bevisning känner vi att hela händelseförloppet såväl före, under, som efter mordet är klarlagt, säger Pernilla Tallinger.

Det har funnits en polisanmälan sedan tidigare där 14-åringen har anmält 15-åringen för misshandel men detta ärende är nu nedlagt eftersom 15-åringen är avliden.

Nu är det upp till förvaltningsrätten att besluta om den unge gärningsmannens framtid. Den förhandlingen ska hållas på torsdag 10:e mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista