Niklas Sigesgård, advokat och konkursförvaltare
Niklas Sigesgård, advokat och konkursförvaltare Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Liten chans att få Siesta!-pengar tillbaka

1:23 min

De som köpte biljett till det senare inställda Siesta! i Hässleholm 2015 har små chanser att få sina pengar tillbaka. Biljettköparna ges nu ändå möjlighet att lämna in en fordran om ersättning för den uteblivna festivalen till tingsrätten.

De som köpt biljett till Siesta! som ställdes in sommaren 2015 har i det här fallet precis samma rätt som övriga aktörer med fordringar att få sina pengar tillbaka. Olika personer och företag begär olika mycket pengar av festivalarrangören.

När alla fordringar, alltså krav på ersättning, har kommit in till tingsrätten görs en sammanställning. Där ser man hur mycket pengar som man kan komma att dela ut till var och en av de personer som begär ersättning baserat på hur mycket de begär.

Om det framgår att utdelningen till vissa personer skulle vara mindre än 100 kronor kommer den ersättningen, enligt lag, att utgå. De pengarna kommer då istället att gå till ersättning till de personer och företag som har en utdelning som kommer att vara större än 100 kronor.

– Min bedömning är nog att de personer som har köpt en eller ett fåtal biljetter har en så liten fordran att deras utdelning kommer att understiga detta hundrakronorsbelopp och då får de tyvärr ingenting alls,

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista