Yaser Al Kafri och Lejla Kalajdzisalihovic som jobbar på HVB-hemmet Körsbärsvillan i Tollarp.
Yaser Al Kafri och Lejla Kalajdzisalihovic som jobbar på HVB-hemmet Körsbärsvillan i Tollarp. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Rekryteringsträff gav full pott

Yaser al Kafri: Jag fick svar efter två veckor
4:19 min

I slutet av januari i år anordnade Kristianstad kommun ett jobbsökarevent för att få tag i behandlingsassistenter och boendevärdar till de många nyöppnade flyktingboendena. Nu är tjänsterna tillsatta.

På HVB-hemmet Körsbärsvillan i Tollarp jobbar sedan några veckor tillbaka Yaser Al Kafri och hans kollega Lejla Kalajdzisalihovic. Yaser som boendevärd och Lejla som behandlingsassistent. De fick båda jobb i samband med att Kristianstad kommun, i slutet av januari i år, anordnade ett stort jobbsökarevent. De första femtio som anmälde sig hos kommunen blev garanterade en anställningsintervju.

– Jag var nummer 50 och jag fick en intervju efter en vecka,

Alla med minst en gymnasieutbildning eller motsvarande var välkomna att söka tjänsterna som boendevärdar. Lejla Kalajdzisalihovic hade tidigare jobbat som gymnasielärare och kunde därför söka tjänsten som behandlingsassistent.

Från kommunens håll är man väldigt nöjda med satsningen på att snabbt kunna tillsätta många tjänster inom HVB-verksamheten.

– Vi har hittills kunnat tillsätta medarbetare på alla våra tjänster och vi upprätthåller en hög kvalitet och kompetens i våra grupper,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".