Skattekontoret Simrishamn
Skattekontoret Simrishamn. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio

Skattekontoren i Simrishamn och Ängelholm blir kvar

0:41 min

Det blir ingen flytt av skattekontoren i Simrishamn och Ängelholm. En ledare i DN från statsminister Stefan Löfvén gjorde att Skatteverkets generaldirektör ställde in flyttplanerna.

Det var för omkring ett år sedan som förslaget kom om att flytta skattekontoren. Efter politiska påtryckningar sköts förslaget på framtiden och man skulle invänta en utredning från statskontoret i april. Men när statsminister Stefan Löfvén i en ledare i Dagens Nyheter så tydligt uttryckte att "Fler-myndigheter bör flyttas ut från Stockholm" blev de politiska signalerna så pass tydliga att Skatteverkets generaldirektör meddelade sitt beslut redan i dag.

På kontoret i Simrishamn beställde trivselgruppen tårta och både lättnad och glädje spred sig.

- Vi har ju levt med det här i ett års tid och det påverkar så klart medarbetarna som människor, men jag beundrar dem för att det inte påverkat verksamheten, säger kontorschefen Pia Karsten.

De orter där kontoren blir kvar är Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista