1 februari 2012 sprängdes polisstationen på Eriksfältsgatan i Malmö. Stationen var obemannad och ingen person kom till skada. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT
Skottlossningen ägde rum på Eriksfältsgatan vid Nydalatorget (arkivbild). Foto: Stig-Åke Jönsson/TT
Malmö

Ung man sköts till döds vid Nydalatorget

1:56 min

En ung man sköts med flera skott vid sin bil på Nydalatorget i Malmö på onsdagskvällen och avled på sjukhus av sina skador. Polisen tittar redan nu på om det finns samband med tidigare skjutningar.

Larmet kom in till polisen vid 20.30-tiden på onsdagskvällen om flera skott runt Eriksfältsgatan. En eller flera personer ska ha skjutit mot den unge mannen, men hann fly från platsen.

Under natten har polisen säkrat tekniska bevis och knackat dörr i området. Undersökningen går vidare på torsdagen och polisen tittar särskilt på om det kan finnas samband med tidigare skjutningar - som mordet på en 30-årig man i Lindängen förra måndagen.

Två mord på två unga män på två veckors tid - hur ser polisen på det här?

– Oroväckande, och vi är rädda för att det ska bli ytterligare tragiska händelser, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl hos polisen Region Syd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista