Karin Bengtsson poppar popcorn
1 av 3
Karin Bengtsson poppar popcorn Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Conny och Karin poppar popcorn, med nya smaker
2 av 3
Conny och Karin poppar popcorn, med nya smaker. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Conny och Karin poppar popcorn, med nya smaker
3 av 3
Conny och Karin poppar popcorn, med nya smaker
Fredag i P4 Kristianstad

Conny & Karin chockar med nya popcornsmaker

3:25 min

Fredagsmys i soffan framför tv:n. Conny laddar upp med popcorn, men vill ta ut svängarna och uppleva nya smaker. Han funderar på hur det skulle passa med lakrits eller varför inte kebabkrydda.

I dagens Fredag i P4 Kristianstad med Conny Emmelin söker Conny och Karin nya smakupplevelser, när de poppar popcorn i studion. 

De har plockat fram popcornmaskinen, rapsoljan och inventerat kryddhyllan. Där hittade de bland annat kebabkrydda, chipotle chili peppar, vaniljsocker och lite parmesan. Vad sägs om popcorn med lakritssmak?

Vi frågade även dietisten Maria Masoomi, om popcorn är nyttigt eller onyttigt.

– Popcorn är absolut nyttigt. Popcorn innehåller nästan 100% obearbetad fullkorn, nyttiga fibrer och en hel del antioxidanter, som är bra för att sänka kolesterolvärdet,

säger Marie Masoomi och menar att popcorn är en mycket nyttig snacks.

Lyssna på våra popcorntestare Conny Emmelin, Karin Bengtsson och Adam Bergsten vad de tyckte om de olika smakerna i ljudklippet nedan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista