Ystadborna Ulla Hallkvist och Jan-Åke Wahlfrid. Foto: Felicia Frithiof/Sveriges Radio
"Vi pratade just om vi skulle gå förbi hans hus", säger Ystadborna och vännerna Ulla Hallkvist och Jan-Åke Wahlfrid. Foto: Felicia Frithiof/Sveriges Radio

Fransfeber i Ystad: "Ska fira med blommor"

1:06 min

Dagen efter att ortens son Frans sjungit sig till segern i Melodifestivalen med sin "If I were sorry" vibrerar hela Ystad av stolthet. Bland de stoltaste är grannen Ulla Hallkvist, som ska lämna en bukett blommor till familjen.

Många Ystadbor lyfter fram Frans Jeppsson Walls personliga egenskaper när de förklarar sin glädje över att han vunnit. "Snäll", "trevlig", "charmig" och "rolig" är omdömen som återkommer på stan under söndagsförmiddagen.

Vid Sankt Knuts torg träffar vi vännerna Jan-Åke Wahlfrid och Ulla Hallkvist som just köpt kaffe.

– Det är helt underbart! Vad roligt det var. Jag fick gåshud i hela kroppen när jag hörde det igår kväll, säger Jan-Åke Wahlfrid.

Han berättar att de såg finalen tillsammans hemma hos Ulla Hallkvist - som bor bara några hus ifrån 17-årige Frans och hans familj.

– Mitt barnbarn är ihop med en av hans bröder till och med. Så jag önskar ju bara Frans all lycka och det var jättehärligt att han vann, säger Ulla Hallkvist.

Nästa ärende för dagen är att gå och köpa en bukett blommor till Frans och hans familj, intygar hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista