Oscar Zia
Oscar Zia Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Melodifestivalen

Oscar Zia är supernöjd

5:58 min

Efter segern i Melodifestivalen hamnade allt fokus på Frans. Men att komma två är inte något som får Oscar Zia att deppa.

– Det känns superbra. Jag är väldigt glad och nöjd över allt som hänt, placeringen och alltihopa. Jag skulle ju inte ställa upp i en tävling om jag inte ville vinna. Men jag kan inte vara besviken över något sådant här, säger Oscar Zia.

Oscar tycker att Frans Jepsson Walls låt If I were sorry är en grym låt och han önskar honom all framgång. Oscar vann den internationella juryn röster, dock inte full pott från Italien, hans andra hemland.

– De gav mig bara åtta poäng, säger han.

Låten Human betyder väldigt mycket för Oscar Zia.

– Det är en väldigt stark låt, och den första som jag varit med om att skriva. Den handlar om att gå sin egen väg och vara stark i det.

Från början tyckte han inte att det var en bra idé att skicka den till Melodifestivalen, men blev glad när att det blev så. Nu väntar åter vardagen med jobb med P3:s Relationsradion, och så är det åter dags för TV 4:s Diggiloo. Och så ska han jobba i studion för att se vilken väg hans musikkarriär ska.

– Jag tar nog en period när jag skjuter allt annat åt sidan, säger Oscar Zia. 

                                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista