Solvig Oredsson och hunden Axel trivs bra med att bo på landsbygden.
Solvig Oredsson och hunden Axel bor utanför Arkelstorp. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Hård kritik mot nya strategin för landsbygden

0:48 min

Kristianstad kommun har klubbat igenom en ny landsbygdsstrategi. Men alla är inte nöjda med den. En av de kritiska är Solvig Oredsson.

Den nya landsbygdsstrategin innehåller satsningar som ska göra livet på landet enklare. Det handlar om allt ifrån miljö och friska ekosystem till att bygga bostäder, bredband och locka investerare till landsbygden. Men Solvig Oredsson, som bor utanför Arkelstorp, tycker att tankesättet är felaktigt.

– Att särskilja landsbygden, som om det var någon enhet, tycker jag är väldigt vanskligt. Jag skulle önska att man såg helheten,

Eftersom majoriteten av befolkningen i Kristianstad kommun faktiskt bor på landsbygden, och eftersom människor ständigt rör sig mellan stad och land, tycker Solvig Oredsson att man istället bör ha ett helhetsperspektiv.

– Landsbygdsstrategin liknar det som var nytt för 40 år sedan, när Kristianstad kommun bildades och man skulle ha representanter för de olika byarna, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista