Ardalan Shekarabi
1 av 2
Ardalan Shekarabi på besök i Sibbhult. Foto: Dajana Kovacevic
Ammar Makhzoum och Daniel Fagerlund
2 av 2
Ammar Makhzoum och Daniel Fagerlund Foto: Dajana Kovacevic/Sveriges Radio
Eftermiddag med Conny

Ministern minglar över syrisk mat

Volontär: Vi vill visa att det behövs folk från civilsamhället som hjälper till
3:38 min

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och kommunpolitiker från östra Skåne har idag haft kommundialog. Dessutom har ministern träffat olika föreningar i Sibbhult i Östra Göinge för att höra hur man arbetar med integrationen.

- Vi vill visa för civilministern att det både går att få tag i och behövs frivilliga från civilsamhället som ställer upp och jobbar med integrationen, säger Daniel Fagerlund som är volontär i Östra Göinge.

I kommunen finns två integrationsprojekt som behöver ideella krafter för att fungera och det är "Låna en Göingebo" och "Språkvän". För Ammar Makhzoum som bott i Östra Göinge i 19 månader har projekten förbättrat språkkunskaperna och lett till att han träffat nya vänner.

- För oss som är nyanlända har de två olika projekten här i kommunen hjälpt jättemycket eftersom man inte kan lära sig allt om svenska språket i skolbänken, säger Ammar Makhzoum .

När civilministern kommer in i rummet i Sibbhult där många människor samlats reser sig alla upp för att hälsa. Det har dukats fram mat och dryck som härstammar från flera olika länder.

- Det har lagats mat som vi ska få mingla kring tillsammans med civilministern, berättar Daniel Fagerlund.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".