Mordet i Stidsvig
Mordet i Stidsvig Foto: Johan Nilsson / TT

Åtalas för mordet i Stidsvig

0:33 min

I dag åtalades den 27-årige man som är misstänkt för att ha mördat en kvinna i 60-årsåldern i ett skogsområde i Stidsvig i oktober. I utredningen framkommer att polisen fått tips om mannen redan före mordet.

På lördagsförmiddagen den tredje oktober gick kvinnan ut på en promenad och vittnen såg henne gå längs riksvägen och sedan vika in i skogen. Hon skulle ha arbetat senare och när hon inte kom till jobbet anmälde hennes arbetsgivare henne som försvunnen.

Efter ett massivt letande fann polisen hennes kropp nedgrävd i närheten av Kungsleden. Misstankarna riktades snabbt mot 27-åringen. Dels hade ett vittne som var ute och red sett honom med vad ryttaren uppfattade som en kropp och dels hade Stidsvigsborna redan innan anmält till polisen att de tyckte det var konstigt med 27-åringen som bodde i sin bil i skogsområdet. Polisen hade inte utrett uppgifterna.

- Att man i området känt till att han bott i sin bil där, det står klart i utredningen,

Efter mordet var 27-åringen däremot helt försvunnit från området. Han greps efter några dagar och då kunde man konstatera att han sedan tidigare var efterlyst för omfattande cigarettsmuggling. I åtalet har olika vittnen gett tydligt uttryck för att kvinnan inte kan ha tagit kontakt med honom.

Den rättsmedicinska undersökningen visar att kvinnan var slagen, hade blivit utsatt för strypförsök och sedan knivhuggits.

27-åringen nekar till mordet, men erkänner att han varit på platsen och att han grävt ner kroppen.

- Han menar att han hittar kroppen i ett visst skick, sen blir han orolig att han ska bli misstänkt eftersom det kommer nån som ser honom med kroppen. Därför gömmer han kroppen,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista