Idrottshall. Arkivbild, foto: Erik G Svensson/TT
Arkivbild, foto: Erik G Svensson/TT
Morgonen med Anders Liljeqvist

Provskrivande nior värmer upp

3:10 min

När gymnastiklektionerna uteblir på Linnéskolan i Hässleholm, på grund av nationella prov, erbjuder idrottsläraren träning innan skolan börjar på morgonen.

De nationella prov dominerar veckan på Linnéskolan i Hässleholm. Det innebär att eleverna inte kommer att ha några idrottslektioner. Det fick idrottsläraren Jimmy Lagerkvist att öppna salen redan klockan sju på morgonen denna vecka. Men är det några gymnasielever där så tidigt? Reporter Johan Pettersson åker dit för att kolla läget.

- Känner mig mycket piggare.

Från salen hörs hög musik och det är ett tiotal elever på plats. Bland annat Karolina, som tycker det är skönt att träna innan skoldagen startar. Hon känner sig mycket piggare och det blir lättare att sitta still hela dagen. Ludvig har kört ett styrketräningspass och känner sig på så vis laddad inför provet.

-Hoppas eleverna fortsätter komma hit.

Jimmy Lagerqvist tränar själv i salen varje dag innan jobbet. Han kommer att fortsätta erbjuda träning på morgnarna även i fortsättningen och hoppas eleverna fortsätter att komma dit. Att röra på sig innan skolstart gör att eleverna får lättare att klara av dagen och hålla koncentrationen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista