Mathias Johansson
Mathias Johansson från Hässleholm. Foto: Malin Nilsson
Förmiddag med Helene Persson

Mathias har skrivit om sambons depression

Mathias: Det är inte bara den sjuke som blir sjuk
2:22 min

Varje dag blir människor deprimerade och utbrända. Varje dag drabbas också deras anhöriga och närstående. Hur är det att vara närstående? 2012 var ett svårt år för Mathias Johansson och hans sambo.

Mathias Johansson kommer ifrån Hässleholm och han har skrivit en bok som heter "Orkaneko".  En bok som består av olika texter som han skrev när hans sambo var svårt sjuk i depression våren 2012.

Texterna handlar om hur det är att vara anhörig till någon som är deprimerad och utbränd. Mathias sökte själv böcker i ämnet men det gick knappt att få tag på. 

Med tanke på att många i vårt land och i vår närhet mår väldigt dåligt så anser jag att detta är av yttersta vikt att uppmärksammas,

Idag är Pernilla, som hans sambo heter, friskförklarad och de arbetar som tidigare men oron finns fortfarande kvar att det ska hända igen. Men då menar Mathias att de är mer rustade och att deras kamp i detta har dessutom stärkt deras relation väldigt mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".