Klass 5A På Rönnowskolan tävlar i det mesta och har många råd att ge föräldrar. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
Klass 5A På Rönnowskolan tävlar i det mesta och har många råd att ge föräldrar. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
Eftermiddag med Conny Emmelin

Elever från Åhus coachar idrottsföräldrar

4:16 min

Hur ska en bra idrottsförälder vara? Det har femteklassarna på Rönnowskolan i Åhus riktigt bra koll på. Många i klassen tävlar ofta, bland annat i handboll, hästhoppning, gymnastik och tv-spel.

Klass 5A på Rönnowskolan var en av åtta klasser som gick vidare i Vi i femman och fick tävla i direktsändning i P4 Kristianstad. Klassen tog sig hela vägen till semifinal och de hade pratat en hel del om hur de skulle tänka om de förlorade.

– Vi skulle känna oss nöjda för att vi kommit så långt. Det var tråkigt att vi åkte ut, men samtidigt så är vi ändå vinnare, säger en tjej i klassen.

De flesta i klassen är vana vid att tävla, både i olika sporter men även i tv-spel. Eleverna tycker att stödet från föräldrar är väldigt viktigt och de har många råd att ge föräldrar som har tävlande barn.

– De ska inte bli arga om man förlorar, det är domaren som dömer och föräldrarna ska göra en bra hejarramsa så att man blir peppad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista