Kikki Danielsson
Kikki Danielsson. Foto: Jessica Gow/TT

Kikki på scenen igen

2:24 min

På torsdagskvällen hade Kikki Danielsson turnépremiär i Malmö och lördag kväll spelar hon på Kulturkvarteret i Kristianstad.

För första gången på många år är Kikki Danielsson ute på Sverigeturné. I bagaget har hon senaste plattan Postcard from a painted lady. Fredag kväll spelar hon i Karlskrona och lördag kväll i Kristianstad.
Och igår var det turnépremiär i Malmö. 

- Jag är glad och omtumlad. Det gick över förväntan,

Kikki Danielsson är van vid att stå på scenen men att framföra en helt egen show är ett kärt återseende och hon är glad över att det gick så bra på premiären i Malmö. 

- Igår blev det en timme och 45 minuter. Men jag babblar ju rätt mycket också så att det tar ju lite tid, 

Tips för halsen

Några i Kikkis band har drabbats av influensa inför turnén och just hunnit tillfriskna inför turnépremiären. Hennes hemlighet för att få rösten att hålla är ingefära och citron, och dricker det som te med en specialhonung i. Det och så dricker hon matolja varje kväll.

- Det smakar ju inte så gott, men man får skölja ner med vatten. Så man håller sig mjuk, förklarar Kikki.  

Fortsätter sjunga

Hon vill inte säga att det är hennes sista turné utan snarare vill hon fortsätta sjunga och framträda på scen så länge som möjligt.

- Jag har sagt till mina barn att när jag börjar låta för illa så bär ner mig om jag inte har vett att gå ner själv,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista