EVS-Falkoping 1 160320
1 av 3
Engelholms spelare firar efter ännu en vinst mot Falköping. Foto: Eric Persson
EVS-Falkoping 2 160320
2 av 3
Falköpings unga lag hade inte mycket att sätta emot EVS. Foto: Eric Persson
Evs-Falkoping 3 16320
3 av 3
Tre av Engelholms förgrundsfigurer, Priscila Kenia, Isabelle Haak och liberon Isabella Kuné. Foto: Eric Persson
Volleyboll

EVS med ena benet i SM-semi

Isabella Kuné, EVS: "Krävs nästan mer fokus på såna här matcher"
2:01 min

Ängelholmarna vann den andra kvartsfinalen mot Falköping. Hemmaseger med 3-0.

Falköping tog visserligen hand om matchens första poäng, men sen var det inget snack om saken. EVS vann första set med 25-19 och segersiffrorna i andra set skrevs till 25-14. Överhuvudtaget var Falköping alltför tama för att kunna störa Engelholms vinstmaskin. Inte undra på, då Falköpings riksidrottsgymnasister spelar för att se och lära. Tredje set slutade 25-8, i EVS favör, som därmed städade av kvartsfinalmatchen på mindre än en timme.
 
I EVS glänste som vanligt 17-åriga Isabelle Haak med sedvanlig poängskörd i såväl servar som anfall. Även EVS amerikanskor Priscila Kenia och Erin Fairs bidrog till hemmalagets andra matchvinst i SM-kvartsfinalserien mot Falköping. EVS kan nu avgöra på hemmaplan redan på tisdag kväll och skaffa sig bästa möjliga resa inför nästa uppgift, SM-semifinal mot antingen Lindesberg eller Hylte/Halmstad. För inte kan väl de regerande mästarna i Engelholm missa det här?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".