Tomt öppet påskägg ligger på golv.
1 av 2
Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Vickie Peolin,hälsocoach
2 av 2
Vickie Peolin,hälsocoach. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene Persson

Vickie fyller påskägget med annat än socker

4:32 min

Påskveckan är här och med det också årets största godisvecka för många. Undersökningar visar att svensken i genomsnitt äter 17 kilo godis per år. Under Påskhelgen ökar vi vår godiskonsumtion med 500%.

Tillsammans med hälsoexperten Vickie Peolin funderar Förmiddag med Helene Persson på vad vi kan lägga i påskägget istället för godis?

På Förmiddags facebooksida kommer många bra tips. Åsa skriver och berättar att i hennes familj äts det inte godis länge.

Eftersom vi inte äter godis längre så fylls påskägget med sånt vi tycker om istället. Lotter eller något smycke till exempel.

Även Tove har börjat fylla påskäggen med annat än godis.

Biobiljetter, småleksaker, små böcker och något smycke passar i påskägget.

Vickie Peolin som är Förmiddags återkommande hälsoexpert ger idag tips på nyttigare alternativ än godis i påskäggen.

Har du någon fråga om hälsa, kost eller motion? Ställ den redan nu till Vickie Peolin! Maila till formiddag.kristianstad@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista