Eilah Hartorp och Anton Johansson.
1 av 2
Eilah Hartorp och Anton Johansson hoppades på att få börja på MFF:s fotbollsakademi. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Ungefär 60 ungdomar provspelade för de 26 platserna.
2 av 2
Ungefär 60 ungdomar provspelade för de 26 platserna. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Eftermiddag med Conny Emmelin

Spelade för fotboll på schemat

Anton Johansson: Vi har inte förlorat en enda match
1:31 min

På måndagseftermiddagen var det provspel till MFF:s nya fotbollsakademi i Hässleholm. Totalt 26 ungdomar skulle plockas ut till den första klassen med sjuor.

Ungefär 60 ungdomar var på plats på Österås konstgräsplan i Hässleholm för att provspela. Fem olika matcher spelades och tio representanter från MFF studerade ungdomarna och försökte bedöma deras fotbollstalanger.

– Vi låter dem spela och ha kul och så försöker vi titta, med våra vana ögon, på vilka som är duktiga fotbollsspelare. Det handlar om teknik, fysik och spelförståelse. Och så letar vi, framför allt, efter de som verkligen brinner för detta, säger Per Ågren från MFF.

En av de som provspelade på måndagseftermiddagen var Eilah Hartorp.

– Jag har varit väldigt nervös, eftersom fotboll är mitt liv och det jag vill fortsätta med,

De 26 ungdomar som blir uttagna kommer att utgöra den första klassen med sjuor, som börjar på Västerskolan till hösten. De kommer att ha fotboll på schemat ungefär fyra gånger i veckan. Skolan kommer sedan att fyllas på efter hand, tills att det finns både sjuor, åttor och nior.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".