Carl-Albert Hjelmborn, chef för Region Skånes EU-kontor.
Carl-Albert Hjelmborn, chef för Region Skånes kontor i Bryssel. Foto: Region Skåne
Förmiddag med Helene Persson

Oroligt på Region Skånes brysselkontor

Carl-Albert Hjelmborn: Det är en obehaglig stämning och en oro
4:44 min

På Region Skånes kontor i Bryssel jobbar Carl-Albert Hjelmborn och han berättar att alla anställda idag har kommit till kontoret men att samtliga är skakade av det som hänt.

- Vårt kontor ligger väldigt centralt och inte särskilt långt från tunnelbanan där det ska ha skett en explosion, berättar Carl-Albert Hjelmborn.

Det ska under morgonen ha skett två explosioner, som uppges ha varit självmordsattacker, på Bryssels flygplats. En attack ska även ha skett i tunnelbanan i Bryssel. Terrorhotnivån i Belgien har höjts till högsta möjliga. Det finns inga uppgifter om skadade svenskar.

- Vi ser ambulanser och polisbilar som strömmar förbi utanför fönstret och folk på gatan står och stirrar på sina mobiler, säger Carl-Albert Hjelmborn.

På Region Skånes kontor kommer de anställda att få jobba hemifrån idag men på förmiddagen är fortfarande samtliga kvar på kontoret.

- Jag vill inte skicka hem folk och låta dem röra sig ute förrän vi vet vad som händer, säger Carl-Albert Hjelmborn. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".