Träningslokal attackerad i Lund
Nio rutor krossades av gärningsmännen Foto: Emil Langvad/TT

Uppgift: Ammoniakattack riktad mot högerextrema

0:31 min

Motivet bakom attacken mot en träningslokal i bostadsområdet Ulrikedal i Lund i går kan ha klarnat. I dag blev föreningen informerad om att en av deras tränare gett privatlektioner till personer inom den högerextrema rörelsen.

Enligt uppgifter till P4 Malmöhus var det en sådan privatlektion som pågick när själva attacken ägde rum på måndagskvällen.

– Vi fick information för några timmar sedan om att en av våra tränare tyvärr har haft det dåliga omdömet att utan klubbens vetskap, utanför ordinarie träningstid, undervisa några som håller hemma på yttersta högerkanten, säger klubbens ordförande Jacques Schultze.

Hur kom det till er kännedom?

– Vi fick ett mejl från en organisation som hör hemma på den andra sidan av den politiska flygeln, som uppmärksammade oss på detta. Vi ringde och konfronterade honom med detta. När det kom fram att så var fallet blev han avstängd med omedelbar verkan, för det är inget vi kan stå bakom över huvud taget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista