Alfred Nisses, från Höganäs
Alfred Nisses, från Höganäs Foto: privat
Eftermiddag med Conny

Alfred befinner sig i terrorns Bryssel

3:23 min

Alfred Nisses, från Höganäs var på väg till sitt jobb i Bryssel när han hörde att det hade skett explosioner på flygplatsen och på en tunnelbana i närheten. 

Alfred Nisses, från Höganäs, är praktikant på Sveriges Kommuner och Landsting i Bryssel. Han berättar att de har ställt in alla externa  möten under dagen. De har följt nyhetsrapporteringen och hört av sig till nära och kära och vänner som de har i Bryssel.

Alfred tyckte det var otäckt när han hörde att den andra attacken ägde rum på en Metrostation, som ligger bara några hundra meter från deras kontor.

Alla på kontoret har stannat kvar på kontoret och följt uppmaningen från de lokala och nationella myndigheterna om att hålla sig inomhus.

– Vi har försökt arbeta, så gott det går, men det är lite svårt,

Kontoret ligger bara ett par kvarter från Europaparlamentet, med vacker utsikt över en park som har varit helt folktom under hela dagen. Det har mest varit polisbilar och helikoptrar som har rört sig.

Nu börjar folk gå ut igen, så Alfred hoppas att han snart kan ta sig hem.

– Man känner sig inte säker direkt, de flesta håller sig inomhus nu och kommer förmodligen göra det innan vi vet något mer,
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista