Johan är givmild i Stilla veckan.
1 av 2
Johan går i Jesus fotspår denna vecka. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Johan och Leif Weilbo på Café David.
2 av 2
Johan räcker över en skål med godis till Leif Weilbo på Café David i Kristianstad. Foto: Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Johan delar sitt "bröd"

1:44 min

Johan har träffat en åsna, försökt gå på vatten och i dag ska han dela med sig av sin godhet. Han tar med sig påskgodis och besöker Café David i Kristianstad.

Veckans hashtag är #WWJohanD - What Would Johan Do, när reporter Johan Pettersson testar att vara Jesus i stilla veckan.

På Café David i Kristianstad serveras det frukost alla dagar i veckan, för de som lever i en socialt utsatt situation. Johan har valt att ta med en påse godis, något som alltid går hem enligt Leif Weilbo som arbetar där. Cafét drivs av Skåne Stadsmission och hela verksamheten kretsar kring givmildhet. Där kan man spela kort, pussla, samtala och gästerna har tillgång till kurator och sjuksyster. Att människor är givmilda märker de på gåvor de får, allt från kläder till pengar.

Morgongänget ringer upp Eva Asp, kyrkoherde Västra Vrams församling Tollarp om Jesus givmildhet. Just givmildhet är ett av de största budskapen inom kyrkan berättar Eva. Något som de aktivt arbetar med inom den Svenska Kyrkan på olika sätt. Klicka på ljudfilen nedan för att höra Eva berätta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista