Place de la Bourse efter tysta minuten
Place de la Bourse efter tysta minuten Foto: Samuel Larsson/Sveriges Radio
Eftermiddag med Carolina

Rungande applåder efter tyst minut i Bryssel

4:39 min

Idag är det dagen efter terrordåden i Bryssel där minst 34 människor omkom. Klockan tolv hölls en tyst minut för de omkomna på Place de la Bourse.

Det var många som valt att komma till Place de la Bourse för att visa sitt stöd för Belgien och Bryssel och sina tankar för offren.

Torget var helt fullt av människor och helt tyst under en minut för att sedan brista ut i en rungande applåd, som varade drygt två minuter.

Vår reporter Samuel Larsson rapporterar direkt från Place de la Bourse i Bryssel. Han berättar att det är blandade känslor när han pratar med folk. Det finns de som vägrar vara rädda och säger:

– Jag är inte rädd, jag lever mitt liv som jag brukar, nu måste vi vara modiga. Om vi ändrar oss och blir rädda, så låter vi de här terroristerna vinna.

Andra som Samuel träffat medger att de är rädda och nervösa och att de knappt vågar gå ut, så det är väldigt olika hur man hanterar de här händelserna.

Alla är berörda och det är en dämpad stämning i dag. Och även om allt är öppet, det är liv och rörelse på gatorna, folk är på sina jobb och skolorna är öppna, så påminns man hela tiden om gårdagen.

Lyssna på Samuel Larsson, när han rapporterar från Bryssel, i ljudklippet ovanGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista