Hasse Andersson framför bidraget Guld och gröna skogar vid finalen i Melodifestivalen 2015 på Friends arena i Stockholm på lördagen Foto: Maja Suslin/TT
Foto: Maja Suslin/TT

"Kvinnaböske" blir programledare i tv

4:02 min

Firad stjärna i Melodifestivalen, Grammisvinnare och alla barns favorit. Nu blir Hasse ”Kvinnaböske” Andersson programledare för SVT:s ”Hasses trädgård”.

Programmet ska spelas in i sommar och kommer att sändas nästa år. Tillsammans med miniassistenter skall Hasse gräva, odla och skörda och inte minst sjunga.

– Vi ska odla och plantera grönsaker och bär med barnen. Sen ska vi skriva en sång om varje grönsak, säger Hasse Andersson.

Även om programmet får namnet ”Hasses trädgård” är det inte hans egen personliga trädgård som kommer att användas som bakgrundsmiljö.

– Jag ville från början att det skulle vara min trädgård, men det gick inte. Det är lättare att flytta på Hasse än att flytta hela tv-produktionen.

Att få göra ett eget program om grönsaker, växter och utemiljö är något som lockar den uppskattade musikartisten. Själv har han en 4 000 kvadratmeter stor trädgård som han spenderar mycket tid i.

– Men jag kommer ändå ha några hjälpredor så jag inte lär ut något tokigt, för jag gör allting på mitt sätt. Det viktigaste för mig är att ungarna ska känna spänningen och att värna om allting som växer.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista