Örkelljunga VK-TIERP 1 160323
1 av 4
Peter Lundgren (10) och Jakob Wijk Tegenrot (11), två av ÖVK.s segerorganisatörer i matchen mot Tierp. Foto: Roger Bengtsson
Örkelljunga VK-TIERP 2 160323
2 av 4
ÖVK.s Sebastian West Helgesson i blocket. Foto: Roger Bengtsson
Örkelljunga VK-TIERP 3 160323
3 av 4
Tierp rivstartade kvarsfinalen i Örkelljunga och vann första set. Foto: Roger Bengtsson
Örkelljunga VK-TIERP 5 160323
4 av 4
Amerikanen Zach Penolio, stadig poängplockare i Örkelljungas vinstmatch mot Tierp. Foto: Roger Bengtsson
Volleyboll

ÖVK ett steg närmare semifinal

2:54 min

Tätt och jämnt – men Örkelljunga vann med 3-1 hemma mot Tierp. ÖVK har nu 2-0 i SM-kvarten.

Örkelljunga VK:s jakt på en semifinalplats i herrarnas volleybollslutspel fortsätter. I den första kvartsfinalen vann Örkelljunga med 3-2 i en tät match borta mot Tierp.

Under onsdagskvällen dukade idrottshallen i Örkelljunga upp för kvartsfinal nummer två – och publiken fick se en ny dramatisk historia. Poängmässigt var det jämnt som ett nybonat dansgolv. Spelmässigt var det ojämnt som en norrländsk grusväg.Tierp drog det längsta strået i första set och vann med 25-22 när ÖVK slarvade med servar och tappade en fyrapoängsledning.

Andra set blev poängmässigt ännu jämnare. Setet avgjordes först vid ställningen 29-27, i ÖVK:s favör. Örkelljunga kom undan ett set där spelet verkligen gick upp och ner, men slapp hamna i tufft underläge genom kvittering till 1-1 i set.Tierp började bäst i tredje set, men när setet var slut hade ÖVK vunnit med 25-23. Och hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i fjärde set, när spelet stämde allt bättre. Då blev det setseger med 25-21 – och vinst med 3-1 i matchen.

Därmed har ÖVK skaffat sig 2-0 i matcher i sin kvartsfinalserie. På söndag har ÖVK chansen att ta sig till SM-semifinal när den tredje kvartsfinalen spelas, återigen i Örkelljunga idrottshall.


Eric Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista