Johan som Jesus
1 av 4
Johan tar sitt uppdrag på allvar. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Johan och Johanna Gerberich
2 av 4
Johan och Johanna Gerberich. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Johan och Johanna Gerberich
3 av 4
Johan och Johanna Gerberich. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Mat
4 av 4
Det här tror Johanna att Jesus skulle ha ätit 2016. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Sista måltiden för Johan

Johanna: Det är mjölmask i brödet
1:53 min

Johan har gått i Jesus fotspår under veckan. I dag är han framme vid sista måltiden och den intas på gastronomiprogrammet på Högskolan i Kristianstad.

Veckans hashtag är #WWJohanD - What Would Johan Do, när reporter Johan Pettersson testar att vara Jesus i stilla veckan.

Johan träffar Johanna Gerberich, som är lärare på gastronomiprogrammet på Högskolan i Kristianstad. Hon ger tips på hur Johan kan piffa upp brödet och vinet han har med sig. Johanna har bakat bröd och förberett pålägg. Allt är närodlat och hälsosamt, hon tror att Jesus skulle ha tänkt på miljön det hade hänt i dag. Johan får provsmaka och blir förvånad när Johanna berättar att brödet innehåller mjölmaskar. Till brödet bjuds han även på chokladkräm och äggroyal. Klicka på ljudfilen ovan för att höra Johan provsmaka.

Eva Asp, kyrkoherde Västra Vrams församling Tollarp gästar studion. Hon har varit med på telefon varje dag i denna vecka. I dag reder hon ut alla påskdagar och dess betydelse tillsammans med morgongänget.  Klicka på ljudfilen nedan för att höra Eva diskutera tillsammans med Anders, Zara och Jesus-Johan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".