Johan och Sofia Sandberg Ahlbin
Aldrig tidigare har Sofia kompats av en man i Jesuskaftan. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Så mycket Svensktoppen nästa

Sofia: En tävling där låten är i fokus, det gillar jag
1:24 min

Sofia Sandberg Ahlbin, vinnare av Svensktoppen nästa 2013 tolkar en annan vinnare.

I morgonens lilla följetong "Så mycket svensktoppen nästa" får tidigare vinnare i Svenktoppen nästa tolka andra vinnare. Turen har kommit till Sofia Sandberg Ahlbin, vinnare av Svensktoppen nästa 2013. Hon väljer att tolka Erika Hanssons vinnarlåt "Walking in sunshine" från 2010. 

Sofia studerar just nu musik på Skurups folkhögsskola och satsar på att nå ut med sin musik. Sammarbetet med låtskrivaren Jörgen Andersson, som skrev Sofas vinnarlåt "Ring ding dong" har fortsatt och de har många saker på gång. Att tävla i Svensktoppen nästa rekommenderar Sofia alla att göra. En resa hon aldrig glömmer.

Erika Hansson finns med på telefon och ger Sofia goda betyg för tolkningen av hennes låt, som även den är skriven av Jörgen Andersson. Låten kan du lyssna på om du klickar på ljudfilen nedan till och med den 22 april, av upphovsrättsliga skäl.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".