Jonathan Borg Rosén, aka Dumbasshunna
Jonathan Borg Rosén, aka Dumbasshunna. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Dumbass från Bjärnum vann Årets action

Jonathan Borg-Rosén och Dumbass productions från Bjärnum tog hem segern i kategorin Årets action vid Youtube-galan Guldtuben på torsdagskvällen.

Dumbass productions fick tillsammans med förhandstippade Rackartygarna flest av allmänhetens röster. Men det var Dumbass som till slut tog hem segern.
- För tre år sedan trodde man inte det här när jag köpte en kamera för 3000 kronor och man sa jag var dum i huvudet, sa en märkbart tagen Jonathan Borg-Rosén ivrigt påhejad av sina fans på Cirkus.

Dumbass productions har gjort sig kända genom att utsätta sig för våghalsiga och ofta smärtsamma utmaningar som filmas och läggs på youtube. När kanalen nådde 100 000 prenumeranter i höstas firades det genom att Jonathan lät sig skjutas med paintball på bar överkropp. En utmaning som han starkt varnar andra för att utsätta sig för.

Guldtuben arrangerades för tredje året i rad på Cirkus i Stockholm under ledning av Kodjo Akolor från Morgonpasset i P3 och Youtubestjärnan Kristina “Keyyo” Petrushina. Priser delades ut i 14 kategorier och fram till den 18 mars kunde allmänheten rösta på sina favoriter.

Följ länken nedan och hör en längre intervju med Jonathan Borg-Rosén när han gästade Eftermiddagen i P4 Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista