Paula Wright och Fredrik Silfverberg
Paula Wright och Fredrik Silfverberg Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
#Svensktoppen nästa

Paula och Fredrik tipsar om Svensktoppen nästa

3:04 min

Det börjar dra ihop sig till 1 april som är sista dagen för att skicka in ditt bidrag till årets Svensktoppen Nästa. Paula Wright och Fredrik Silfverberg har varit med tidigare och berättar om hur häftigt de tycker det var.

I dagens Förmiddag med Helene träffade du Paula Wright och Fredrik Silfverberg som båda har varit med och tävlat med sina låtar i Svensktoppen nästa. De berättade om sitt musikintresse, sitt låtskriveri och hur det var att vara med i uttagningen till Svensktoppen nästa.

– Jag njöt i stort sett hela dagen,

sa Fredrik om den lokala finalen i Tivoliparken.

– Det känns som en vinst ändå, att det har nått fram till människor, något som man har skapat,

tillade Paula.

Vill du vara med i årets tävling:

P4:s lokala kanaler tar emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av jurygrupper för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik.

Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar. Utöver regelbundna radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4 och en utmanarchans till Svensktoppen för tävlingens vinnare tillkommer även i år ett bonuserbjudande till en tävlande i riksfinalen om medverkan som artist i 2017 års upplaga av Melodifestivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista