Narin Yusein ställer upp i pizza-SM med sin pizza "Cecina".
1 av 2
Narin Yusein ställer upp i pizza-SM med sin pizza "Cecina". Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Tävlingspizzan innehåller bland annat mozarella, kronärtskockor och fikon.
2 av 2
Tävlingspizzan innehåller bland annat mozarella, kronärtskockor och fikon. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Förmiddag med Helene Persson

Narin kanske gör Sveriges godaste pizza

2:12 min

Den 26 april går SM i pizza av stapeln i Stockholm. Åtta finalister tävlar om att bli bäst i Sverige på pizza. En av dem är Narin Yusein från Kristianstad.

Narin Yusein driver, sedan ungefär två år tillbaka, sin egen pizzeria i Kristianstad. Och att anmäla sig till pizza-SM var en kul grej.

– Jag älskar att experimentera med pizzorna. Köpa fina skinkor och sånt,

Med dryga två veckor kvar till finalen laddar han nu för fullt. Att baka pizza känner han sig säker på, men situationen är ändå ovan.

– Lite nervös är jag, men man får väl tro på en vinst, säger han.

Detta är Narins tävlingspizza "Cecina"

Gör en vanlig pizzadeg, med lite öl som degvätska förutom vattnet. Kavla ut och lägg sedan följande ingredienser på toppen:

  • Tomatsås med färsk oregano, färsk basilika, salt , svartpeppar och vitlök
  • Ett lager med riven mozzarellaost
  • Cecinaskinka
  • Grillade, inlagda kronärtskockor
  • Lite chèvreost och parmesanost

Grädda den i 6-8 minuter i hemmaugn på maxvärme.

Ta ut den och lägg på färska fikon och fikonbalsamico.




Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista