Lugis målvakt Torbjörn Sittrup Bergerud utmanas av Sävehofs Atli Ævar Ingólfsson. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio.
Torbjörn Sittrup Bergerud i Lugimålet. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio.

Straffräddning gav Lugi segern

Lugis målvakts Torbjörn Sittrup Bergerud: ”Helt fantastiskt”
2:08 min

Det var en dyster kväll för Sävehof i Lund. Laget förlorade den tredje kvartsfinalen med 25-24 mot Lugi och det blev inbrott i spelarbussen. Gladare var Lugimålvakten Torbjörn Sittrup Bergerud.

– Vi fick reda på det en bit in i andra halvlek, det är skit att det ska behöva vara så,. Den borde vara bevakad. Riktigt tråkigt, säger Sävehofs tränare Magnus Johansson till Radiosporten.

Har ni blivit av med mycket grejer?

– Ja, det var datorer och så där som låg framme i bussen, men vi har inte kollat igenom allt än, säger Magnus Johansson.

Sävehof fick jaga Lugi matchen igenom och förlorade knappt, 24-25. Trots förlusten är Johansson nöjd med spelarnas insats.

– Jag är sjukt stolt över gubbarna, fantastiskt bra att spela som de gör i uppförsbacke, men vi hade lite problem att pilla in lägena bakom målvakten, säger han.

Gladast av alla den här kvällen var Lugis målvakts Torbjörn Sittrup Bergerud, som räddade en straff från Viktor Ottosson i slutsekunderna.

– Det är helt fantastiskt, jag har gjort det en gång tidigare i norska ligan och jag är lika glad nu som då, säger han.

Lugi leder nu med 2-1 i matcher. I kvällens andra kvartsfinal säkrade Kristianstad en semifinalplats efter 3-0 i matcher mot Redbergslid.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".