Koloniområdet Sommarstaden i Kristianstad. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Ytterligare en kolonistuga i Landskrona brann i natt. (arkivbild) Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio

Ny kolonibrand i Landskrona i natt

"Nu måste vi själva patrullera"
1:16 min

Koloniområdet St Olovs vång i Landskrona drabbades av ytterligare en brand i natt och nu överväger koloniföreningen att patrullera i området.

St Olovs vång har drabbats av flera bränder förut och i fjol våras brann två kolonistugor. I natt var det dags igen, en av stugorna började brinna strax efter midnatt och några timmar senare blossade branden upp igen.

- Det hade gått så lång tid sedan senaste branden att jag hade hoppats att vi skulle slippa fler bränder, säger Per- Olof Persson som är ordförande i koloniföreningen.

Efter förra årets bränder lovade polisen att patrullera i området, men sedan i höstas har det inte funnits resurser till det.

- Vi har haft diskussioner med räddningstjänst och polis och kommit fram till att vi själva måste patrullera i området och på sikt får vi nog skaffa bättre belysning, säger Per-Olof Persson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".