Tomas Axnér, tränare, Lugi Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Tomas Axnér, tränare, Lugi. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Lund

Lugi missade semifinalplats efter dramatik

"Som att se sin flickvän dansa tryckare med någon annan"
2:25 min

I handbollens SM-slutspel för herrar föll Lugi på målsnöret och förlorade den sista och avgörande matchen mot Sävehof med 23-25. Det innebär att det inte blir någon semifinalplats för laget.

Med 21 sekunder kvar skiljde bara ett mål mellan lagen. Men Sävehofikonen Tobias Albrechtson – som slutar efter den här säsongen – satte sitt distansskott. Sävehof besegrade därmed Lugi med två måls marginal. 

– Det är givetvis en sorg. Det är lite som att se sin flickvän på ett dansgolv och dansa tryckare med någon annan, och så står man bredvid och undrar vad som händer. Vi vill ju vara med på den här festen och resan, men nu blev det inte så, säger Lugis tränare Tomas Axnér.

Enligt Tomas Axnér handlar det om att inte missa de chanser man får.

– Ändå tycker jag att vi gör en sista tiominutersperiod, där vi verkligen ger det en chans trots ett femmålsunderläge. Det är ingen som viker in några hovar eller åror utan bara kör. Vi tar oss in i matchen igen, men det är små marginaler, säger han.

Segern innebär att Sävehof är klara för semifinal. Där väntar Kristianstad som slog ut Redbergslid med 3-0 i sin kvartsfinalserie.

I den andra semifinalen ställs Alingsås mot Ystad.


MATCHFAKTA

Lugi-Sävehof 23-25 (13-14)

Lugi: Zoran Roganovic 7, Simon Jeppson 5, Jakob Wickman Modigh 3, Anders Hallberg 2, Andreas Arrman 2, Gustav Sjölin, Niklas Gudmundsson, Otto Lagerquist, Hampus Jildenbäck.
Sävehof: Olle Forsell Schefvert 6, Victor Fridén 5, Viktor Ottosson 3, Eric Forsell Schefvert 3, Niclas Fingren 3, Atli Aevar Ingólfsson 2, Johan Fagerlund 2, Tobias Albrechtson.

Sävehof vidare med 3-2 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".