När polisen gjorde tillslag mot högstadieskolan i Östra Göinge satte en elev upp postit-lappar med drogbudskap på väggarna.
1 av 2
När polisen gjorde tillslag mot högstadieskolan i Östra Göinge satte en elev upp postit-lappar med drogbudskap på väggarna. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Rolf Paimensalo, polis i Östra Göinge
2 av 2
Rolf Paimensalo, polis i Östra Göinge Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Droger är åter stort bekymmer i Östra Göinge

Droganvändningen bland unga verkar åter vara ett stort bekymmer i Östra Göinge kommun. Och missbruket går ner i åldrarna.

För några år sen var användningen av drogen Spice ett stort bekymmer i Östra Göinge kommun. Kommunen tycker att man kom tillrätta med spiceproblemet. Men nu verkar droganvändningen bland kommunens unga åter öka i omfattning.

- När vi för några år sen tittade på spiceproblematiken hade vi ett 30-40-tal namn som vi följde upp. Nu har vi ett tiotal namn som vi kommer följa upp efter hand här,

Den drog som polisen ser att många missbrukar just nu i Östra Göinge är hasch. Och användningen går ner i åldrarna. 

- Tyvärr så pratar vi nu om 15 och 14-åringar, och så unga som ner till 13 år,

Några högstadiekillar som P4 Kristianstad träffar i Broby bekräftar att det finns mycket droger i Östra Göinge, och att det är lätt att få tag på. Via internet eller ett telefonsamtal.

- Jag vet folk som säljer. Det är bara att skicka iväg ett sms eller en snapchat,

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".