Nu växer kritiken bland personalen på Helsingborgs lasarett.
Nu växer kritiken bland personalen på Helsingborgs lasarett.Foto: Drago Prvulovic/TT

Missnöjet pyr på Helsingborgs lasarett

Kritiken fortsätter att växa på Helsingborgs lasarett. För några veckor slog narkossköterskorna larm om den dåliga arbetsmiljön. Nu är det intensivsköterskornas tur.

I ett öppet brev, som är ställt till bland andra regiondirektören Alf Jonsson, förvaltningschefen Björn Zachrisson,  divionsschefen Brita Winsa samt sjukvårdspolitikerna Yvonne Augustin, Märta Stenevi och Henrik Fritzon, skriver intensivsköterskorna vid Helsingborgs lasarett, att man tröttnat på att bli nonchalerade och förbisedda av Region Skåne.

"...Sedan 2009, när Helsingborgsavtalet sades upp, har vi blivit lovade en arbetsmodell för att få en bättre återhämtning, för att orka arbeta kvar på intensiven. Det har tyvärr inte hänt någonting".

I brevet ifrågasätter man vidare varför inte inte intensivsköterskor inom Region Skåne har samma arbetsvillkor och lön.

 "Det har tyvärr gått så långt att det i dag inte lönar sig att läsa vidare till specialsjuksköterska och arbeta vid Helsingborgs lasarett", skriver man bland annat.

Som ett ytterligare tryck på ledningen har personalen sagt att de efter 6 juni inte kommer att arbeta extra när det saknas intensivvårdspersonal.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".