Dramatikern och författaren Viveca Lärn är 2016 års Piratenpristagare.
1 av 2
Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio Malmö

Hon är årets Piratenpristagare

"Sagolikt, underbart och fantastiskt"
2:51 min

Det är med en bokserie om en skärgårdsö som också har blivit en tv-serie som pristagaren skördat sina allra största framgångar. Författaren och dramatikern Viveca Lärn från Göteborg är årets Piratenpristagare.

– Det är sagolikt, underbart och fantastiskt. Det är något som man knappt vågat drömma om. Jag har följt Piratensällskapet på håll under många år. Jag är uppvuxen i ett hem där man älskade Piraten och många andra berättare. Jag var djupt förälskad i Piraten och Fred Astaire så dem hade jag på bild ovanför min säng, säger Viveca Lärn.

Hennes senaste bok, Halta hönans hotell, som också är den sista om den påhittade ön Saltön utanför Lysekil har just släppts. Och nu kan hon alltså även titulera sig Piratenpristagare.

– Det betyder mycket att få detta priset. Jag har ju varit författare i många år och det känns som den bästa finalen man kan få, säger hon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".