Amadeus De La Motte
1 av 2
Amadeus gör succé med sin EM-låt "Bäst i Europa". Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Adam, Alice, Amadeus, Rebecca
2 av 2
Storasyster Alice, som också är med i videon, reporter Adam och mamma Rebecca. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Amadeus gör succé med sin EM-låt

Amadeus: Jag har fått öva jättemycket
6:28 min

7-åriga Amadeus De La Motte från Viby, utanför Kristianstad, har med sina föräldrars hjälp spelat in en EM-låt som redan gör succé.

Den officiella EM-låten inför sommarens stora fotbollsmästerskap i Frankrike görs av Zara Larsson och David Guetta. Den släpptes i fredags och heter "This one's for you".

Men det finns de som gör egna alternativa EM-låtar. En av dem är 7-åriga Amadeus De La Motte från Viby utanför Kristianstad.

Han har med hjälp av sina föräldrar spelat in en egen EM-låt och en musikvideo. Låten som heter "Bäst i Europa" har pappa Jonas De La Motte skrivit och Amadeus tyckte det var en jätterolig idé att spela in den. Låten släpptes i måndags och Amadeus har bara på några dagar fått stor uppmärksamhet på sociala medier och i media.

Vår nya eurovisionstjärna Frans gjorde ju faktiskt sin debut med en fotbollshyllningslåt, kanske har vi en ny Frans i Viby?

Här kan du kolla på Amadeus musikvideo.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".