Aleksandra Nived
1 av 3
Barnmorskan Aleksandra Nived Foto: Carolina Erlandsson/ Sveriges Radio
Fasad CSK Kristianstad
2 av 3
Fasad CSK Kristianstad. Foto: Foto: Anna Dahlbeck/Sveriges Radio

Barnmorskorna vill också ha högre lön

Barnmorska: Det skapar frustration att ledningen inte tar oss på allvar
1:35 min

Nu vill barnmorskorna på centralsjukhuset i Kristianstad ha mer tid för återhämtning efter nattpass och mer i lön. Det eftersom kvarvarande IVA-sjuksköterskorna på CSK i Kristianstad fått bättre villkor.

Barnmorskan Aleksandra Nived är en av dem som står bakom skrivelsen. Hon berättar att stämningen efter att de skickat in skrivelsen till ledningen inte är så bra. Barnmorskorna känner sig inte lyssnade på.

- Det skapar ju frustration kring att ledningen inte tar oss på allvar, menar Aleksandra Nived.

Idag har även barnmorskorna i Ystad ställt sig bakom sina Kristianstadkollegors skrivels om tid för återhämtning efter nattpass och mer i lön. Marie-Charlotte Nilsson är legitimerad barnmorska på Ystad BB och för henne är det inte konstigt att ställa sig bakom detta trots att alla kollegorna i Ystad inte läst skrivelsen som skickats till ledningen.

- Vist är det viktigt att arbetsgivaren tar ett samlat grepp för båda arbetsplatser, tycker Marie-Charlotte Nilsson.

Det var den 3 maj som barnmorskorna i Kristianstad skickade en skrivelse till ledningen där de också hade föreslagit ett mötesdatum till den 10 maj. De hörde ingenting från ledningen. Rickard Claesson Verksamhetschef på Gynekologi Obstetrik Kvinnosjukvård i Kristianstad tycker att barnmorskorna har blivit lyssnade på, för det kommer att bli ett möte på måndag 23 maj.

- Ur denna synvinkel har de blivit lyssnade på. Det blir ett möte, påpekar Rickard Claesson Verksamhetschef på Gynekologi Obstetrik Kvinnosjukvård.

Carolina Erlandsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".