Åsa Nilsson
Åsa Nilsson är väldigt nöjd med sin chef. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

En chef att kämpa för

Åsa Nilsson: Vi åker tåget ihop
1:57 min

Hur ska en bra chef vara? Johan Pettersson åker hem till Åsa Nilsson, som tycker att hon har en väldigt bra chef. Så bra att hon startat en namninsamling för att få behålla henne.

En sak som vi gör här på P4 Kristianstad är att gå igenom inkomna handlingar hos kommuner och olika myndigheter. Det mesta är olika rutinsaker, men ibland dyker det upp något som sticker ut. En sån sak hittade vår Österlenreporter Malin Rimfors häromdagen hos Tomelilla kommun. Det var en namninsamling där 37 anställda på Norrrevångs demensboende i Skåne Tranås skrivit under för att intyga vilken bra chef de har.

Det är inte så vanligt att man skriver brev för att berätta hur bra ens chef är. I brevet nämns saker som att hon "skapar en positiv anda på ett kärleksfullt men ändå handfast sätt" och "får oss att känna att vi är ett team". Det gjorde morgonredaktionen nyfikna och Johan åker hem till personen bakom brevet, Åsa Nilsson.

Åsa beskriver sin tillförordnande chef som konduktören som låter alla åka med tåget. De hoppas nu på att få behålla henne, att hon får möjligheten att få de kompetenser som krävs för att kunna fortsätta som chef på Norrrevångs demensboende i Skåne Tranås.

- Hon lyfter oss verkligen, säger Åsa Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".