Peter Johansson.
Peter Johansson.
Morgonen med Anders Liljeqvist

Fredrik räddade kantrade kanotister

Fredrik Johanssons tur på stranden med familjen blev inte riktigt som han tänkt sig. Han hamnade mitt i ett drunkningsdrama och hjälpte till att rädda livet på två nödställda kanotister.

Vid sjutiden på lördagskvällen gick Fredrik Johansson och hans familj ner till stranden vid Skälderviken precis utanför Ängelholm.

På stranden stod ett par personer och spejade utåt och Fredrikkunde se att något fanns där ute. Det visade sig vara två pojkar som varit utei kanot och kantrat.

– Det enda jag tänkte på var att slänga telefonen och plånboken till hustrun och ge mig ut, säger Fredrik Johansson som tillsammans med pappan till den ena pojken simmade ut med två livbojar. Pojkarna var ungefär 300 meter ut.

– Vi försökte ropa mot dem så att de skulle vara lugna, sägerFredrik Johansson, och sen fick jag med mig den ene in.

När de kom in till stranden igen hade räddningstjänsten och ambulans hunnit dit och pojkarna, som var rejält nedkylda fördes till sjukhus. En av dem som ryckte ut var den förre hockeystjärnan Kenny Jönsson som numera jobbar på räddningstjänsten.

– Det var ju också ett lite otippat möte, säger Fredrik Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".