Landslagsträning på Örebäcksvallen i Båstad
Landslagsträning på Örebäcksvallen i Båstad Foto: Conny Emmelin/Sveriges Radio

Skolelever fick se träning med Zlatan

Noa Fors-Berger: De borde träna lite hårdare, det är hårt motstånd som väntar
2:40 min

Båstad står still när Zlatan Ibrahimovic och de övriga landslagsspelarna äntrar Örebäcksvallen på den första öppna träningen under onsdagen. Skolbarnen har fått ledigt från skolbänken för att se fotbollsträningen.

På plats vid landslagsträningen fanns idag massor av skolelever och samtliga var mest intresserade av en enda spelare. Zlatan.

- Det blir roligt att se vilket lag han ska spela i, säger Andreas.

Men det fanns också de som hade synpunkter på träningspasset idag.

- De borde kanske träna lite hårdare för de möter ju hårt motstånd i EM, säger Noa.

Det märks att Båstad inte bara kan leva upp när det är tennisvecka. Att herrlandslaget i fotboll valt att lägga EM-lägret inför fotbolls-EM i Frankrike här har satt sina spår.

I matbutikerna går personalen runt med specialupptryckta tröjor med texten "Från Båstad till Paris" och "Ingen kickar fotboll som han, Zlatan". Zlatan-febern är så påtaglig att alla skolbarn får ledigt från skolan under onsdagen för att se landslagets öppna träning på Örebäcksvallen.

- Det är ett jätteintresse, framförallt för en så här liten ort, säger Jörgen Larsson.

När Båstad i höstas vann dragkampen med Kalmar om att bli förläger-bas åt landslaget så har kommunen rustat upp Örebäcksvallen rejält. Löparbanorna är borttagna och runt planen läggs i stället tjockt gräs så att det ska bli mjukare för spelarna att landa om de hamnar utanför planen. Allt för att undvika skador.

Med mer publik ökar även säkerhetskravet.

- Klart att den aspekten finns med. Man måste vidta andra åtgärder, säger Jörgen Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".