Hässleholm

Hovdala international horse trial kommer igen

0:34 min

I år hölls tävlingen Hovdala international horse trial för första gången. Tävlingen är Sveriges just nu största fälttävlansarrangemang och drog under lördagen runt 3 000 besökare. Nu siktar man på att bli ett av norra Europas största fälttävlanstävlingar.

Under söndagseftermiddagen avgörs den avslutande terrängritten i Hovdala international horse trial. Tävlingen har tagits väldigt väl emot av såväl besökare som aktiva och Hässleholms kommun och imorgon börjar arbetet med att planera nästa års tävlingar.

– Jag tror att det har potential att bli ett av norra Europas största evenemang,

Evenemanget har engagerat många företag i kommunen och det lokala fotbollslaget tjänade närmare 40 000 kronor på att ha hand om parkeringen på området. Under lördagen rullade närmare 800 bilar in på området och 3000 besökare kunde se de olika fälttävlansgrenarna på plats.

Den prominenta och internationella domargruppen, som är på plats för att döma tävlingarna, imponerades av arrangemanget och uppmuntrade tävlingsledningen till att fortsätta.

– De säger att "Ni måste fortsätta. Ni har allt som krävs för att bli en bana som kanske till och med kan ta emot ett europamästerskap om några år",

Mattias Gårdlund tror också att tävlingen kan komma att få en stor betydelse för Hässleholms kommun i och med en ökad omsättning för det lokala näringslivet i samband med tävlingarna.

– Varje besökare omsätter ganska många kronor. Man kommer ganska snabbt upp i miljonbelopp,