Badhuset i Sjöbo
1 av 2
Bianca Gustafsson, badchef. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Sjöbo simanläggning
2 av 2
Sjöbo simanläggning. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio

Sjöbos nya badhus öppnar dörrarna

Badchefen: Alla grupper är fullbokade
1:07 min


Simkunnighet och folkhälsa står i centrum på Sjöbo simanläggning som invigs i eftermiddag. Badchefen Bianca Gustafsson hoppas att simhallen ska bli en mötesplats för alla åldrar och säger att intresset bland allmänheten redan varit väldigt stort.

- Alla våra grupper är fullbokade, både för simskola, babysim, minisim, och vattengympan ser också väldigt bra ut, säger hon.

Det gamla Färsingabadet i Sjöbo var från 1969 och stängdes för gott i våras. Den nya simhallen strax intill går invändigt i vitt och klart ljusgrönt, med mycket fönster. Anläggningen består bland annat av en 25-metersbassäng med åtta tävlingsbanor eller tio motionsbanor, en multibassäng med höj- och sänkbar botten och en rundad barnbassäng med tre stora grodor i. Mellan 151 och 152 miljoner kommer anläggningen att ha kostat, säger badchefen Bianca Gustafsson, och det är alltså simningen som står i fokus.

- Vårt mål är simkunnigheten och folkhälsan.

Under eftermiddagens invigning är det bland annat öppet för allmänheten att titta runt i anläggningen, grodorna i barnbassängen ska få namn utifrån 200 namnförslag som kommit in och så ska det sättas banrekord 100 meter frisim med hjälp av OS-simmare som kommer dit.

- Bland annat kommer det att vara Ida Marko-Varga och Ida Lindborg, säger Bianca Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".