KDFF kommer att klara krisen

2:30 min

Med bara timmar kvar tills att skulden på drygt 1,2 miljoner kronor måste vara betald har KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir flera möten kvar med tänkbara sponsorer. Hon är optimistisk om att klubben klarar krisen.

Den senaste tiden har kalendern varit fullbokad för allsvenska fotbollslaget KDFF:s tränare Elisabet "Beta" Gunnarsdottir. Förutom att träna laget så har hon också jagat sponsorer för att kunna klara lagets skuld på 1 280 000 kronor.

Skulden måste vara betald den 31 augusti annars förlorar KDFF elitlicensen och sin plats i Damallsvenskan.

Den senaste tiden har hon märkt allt mer medvind i mötena med tänkbara samarbetspartner och på tisdagsmorgonen föll ännu en pusselbit på plats när Kristianstadsföretaget Telarco gjorde upp om att stötta klubben.

– Det känns skönt att sitta med ett bra företag som väljer att satsa på våra ungdomar och sociala projekt som vi gör. Man plockar inte ut en sak, man nämner även elitverksamheten som man vill säkerställa, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Det är flera möten kvar men Beta tror att klubben kommer att ta sig ur den akuta ekonomiska krisen. Hon hoppas också att man på vägen kan göra verksamheten tryggare in i 2017.

– Det är det viktigaste just nu. Vi kan inte skaffa pengar som ska in i ett svart hål och sen inte veta hur vi ska säkerställa framtiden,

Enligt Elisabet Gunnarsdottir kommer många av deras nya och gamla företagspartners att fortsätta stötta KDFF in i nästa år också. Men arbetet med att trygga klubbens finanser kommer inte att vara slut när augusti månad är till ända och den akuta skulden är betald.

– Detta jobb har handlat om att få bort ryggsäcken. Sen behövs medel för att kunna betala löner och för att kunna ha en liknande verksamhet nästa år och jag ser otroligt positivt på det, säger Elisabet Gunnarsdottir.

I helgen tar KDFF emot Eskilstuna, som är trea i Damallsvenskan, på hemmaplan. Då gäller det att slåss för överlevnad på planen också.

– Det blir en tuff match i helgen, men vi gjorde en bra match mot Mallbacken och har självförtroende i laget. Tre poäng är det enda som gäller för oss,