Bob Jensen, vår reseexpert
Bob Jensen, vår reseexpert. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene Persson

Vi åker till New York och Jersey

Bob: Jag tänker ju inte åka till New York utan att se en show på Broadway!
4:45 min

Onsdagens resmål i förmiddagsprogrammet är storstaden New York och kanalön Jersey. Nöje, sport och berömda sevärdheter eller en idyllisk ö, med behagligt klimat och fantastisk natur. Vår reseexpert Bob Jensen guidar oss. 

Staden som aldrig sover - New York, med ett pulserande nöjesliv på Broadway, berömda sevärdheter som Empire State Building, Frihetsgudinnan och Central Park på Manhattan. Sportupplevelser och konserter på Madison Square Garden. Listan på vad du kan göra i New York kan göras hur lång som helst och inkluderar även prisvärd shopping, unik kultur och mat från världens alla hörn.

Jersey som brukar kallas kanalöarnas drottning är den sydligaste av de fem öarna i Normandiska viken utanför Frankrikes kust. Ön har en utpräglad anglo-fransk atmosfär, med spännande historia, vacker natur och fina förutsättningar för strandliv med över 70 km kust och 30 stränder.  

De många restaurangerna serverar  läckerheter från havet och lokalproducerade råvaror, som Jersey Royal den berömda potatisen, det möra Jerseynötköttet och mejeriprodukter baserade på den fylliga Jersey-mjölken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".