Nabil har flyttat till Eslöv

4:12 min

Nabil Kassis har flyttat från Broby till Eslöv. Sedan i maj har han varje söndag besökt kyrkan och han vill gärna lära känna människor i sin nya stad.

Sommaren har också varit fylld av konserter, där han börjat spela med många svenska musiker tillsammans med sin bror, Naim Kassis, som spelar piano

– Det är viktigt att integrera sig, säger Nabil. Att inte bara komma och visa vad jag är och kan, utan att lära. När man möter varandras konst lär man av varandra. Nu spelar jag till exempel mycket musik av Jan Johansson, säger han.


Broby Idag

Under förra hösten kom rekordmånga människor till Sverige för att söka skydd undan krig och fasor. Vi vill veta mer om hur det är att fly och komma hit för att bygga ett nytt liv, och också om hur Sverige tar emot och de tankar som finns.

I Broby, i Östra Göinge kommun lär vi känna tre personer med olika åsikter, sätt och liv.

I Broby idag finns människor som är nya i landet, och människor som har bott här länge, eller hela sitt liv. I vår reportageserie får du höra mer om engagemang och rädslor, vilja och vänskap - och tveksamheter och tankar om Sverige idag.

Du möter Nabil, som kom från Syrien förra året och precis har fått uppehållstillstånd.

Anders, som är kyrkoherde i Broby och som drivs av viljan att skapa vänskap mellan nyanlända och Brobybor.

Och Ann-Sofie som är väldigt kritisk till hur flyktingmottagandet i Sverige fungerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista