Morgonen med Anders Liljeqvist

Räddningstjänsten nöjda efter snabb insats

3:56 min

Igår brann det i restaurang Bånken i centrala Kristianstad. Branden ska ha startat på restaurangens uteservering och sedan spridit sig till restaurangen. Efter att branden släckts jobbade ägaren och försäkringsbolaget med att kartlägga omfattningen av skadorna.

Inledningsvis under söndagen rörde det sig om en livräddningsinsats för räddningstjänstens del men efter att man kunnat konstatera att ingen person befann sig i byggnaden blev det ett rent släckningsuppdrag. Det berättar Johan Sjöberg räddningsledare på Räddningstjänsten i Kristianstad.

- Det brann ju kraftigt när vi kom dit men vi kom snabbt rätt på det och kunde släcka den, säger han.

Ovanför restaurangen finns lokaler som används av omsorgsförvaltningen i Kristianstad kommun och förhoppningen var att de skulle kunna jobba som vanligt under måndagen.

- Vi hade som mål att de skulle kunna nyttja lokalerna nu på morgonen och det tror jag att de har kunnat, säger Johan Sjöberg.

Under natten placerades det ut rökätare som gått under natten för att få bort röklukten.

Johan Sjöberg från räddningstjänsten i Kristianstad ser ingen anledning att koppla ihop gårdagens brand med den tidigare i veckan i samma kvarter.

- Jag skulle säga att det är en slump och jag ser ingen anledning att koppla ihop detta, säger han.

En person är gripen efter gårdagens brand och personen är misstänkt för mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista