Flera av de boendestödjare och assistenter som kommit till ett möte med Kommunal som sedemera ställdes in.
Flera av de boendestödjare och assistenter som kommit till ett möte med Kommunal som sedemera ställdes in. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Frustration och vrede när Kommunal ställde in

Lovisa Hogström: Jag är så arg
1:32 min

Den facklige representanten ansåg sig inte ha tillåtelse att delta i mötet med boendestödjare och assistenter vid omsorgsförvaltningen och ställde in. Någon som ledde till stor irritation och frustration.

Stämningen var påtagligt irriterad bland de tillsamlade boendestödjarna och assistenterna som hade slutit upp vid Tingshuset i Degeberga. De hade förväntat sig ett möte med en representant för fackförbundet Kommunal för att diskutera och uttrycka sitt missnöje med en ny arbetsmetod som ska införas, den så kallade Kristianstadmodellen. Men representanten ställde in med kort varsel.

– Lite fegt att inte våga komma hit och stå till svars för vad de bestämmer bakom våra ryggar,

Leif Sivtoft är till vardags skolvaktmästare och den facklige representant för kommunal som skulle ha deltagit vid mötet. Han menar att de fackliga reglerna hindrade honom från att delta i mötet eftersom även personal som inte var anställd vid boendet i Degeberga skulle medverka.

– De jobbar inte på arbetsplatsen, då har jag ingen rätt över huvud taget att gå ut och informera,


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".